“Fried” egg with potatoes confit and boletus mushrooms

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“fried” egg cooked at low temperature, potatoes confit, boletus mushrooms, and bacon

*huevo “frito” a baja temperatura, patata confitada, boletus, y beicon*

 

Ingredients:                                          Ingredientes:

potato                                                       patata

onion                                                         cebolla

boletus mushrooms                             boletus

bacon                                                        beicon

olive oil                                                    aceite de oliva

panko                                                        panko

1 egg                                                        1 huevo

water                                                        agua

vinegar                                                     vinagre

salt                                                            sal

garlic                                                         ajo

rosemary                                                 romero

 

1. Cut potatoes into fine slices, and cook potatoes confit in the oven (bake sliced potatoes covered in olive oil with some cloves of garlic and rosemary until crispy and starting to brown).  Reserve for later.

Confitar las patatas en el horno, cortadas en rodajas finas.  Reservar.

2. In a pot, poach the onion and when it’s browned, add the diced boletus mushrooms.  Lightly fry a few more minutes.  Reserve for later.

Pochar en un cazo cebolla y cuando dore, añadir los boletus troceados.  Rehogar unos minutos mas.  Reservar.

3. In a pan, fry the bacon until it’s crispy.  Save for later.  Using the same oil, brown the Panko bread crumbs for a few seconds a set aside in a pan.

En una sartén, freír el beicon hasta que este crujiente.  Retirar.  En el mismo aceite doramos el rebozado, panko, unos segundos y poner en una bandeja.

4.  In a pot, boil water with a bit of vinegar and salt.  When it starts to boil, gently drop in the cracked egg and let it cook for 4 minutes (making a poached egg).

Poner a hervir un cazo con agua, un chorro de vinagre, y sal.  Cuando empiece a hervir echar un huevo y dejarlo cocer unos 4 minutos consiguiendo un huevo poché.  

5.  Heat olive oil in a pan or deep fryer to a temperature of 350°F.  Coat the poached egg in the bread crumbs and when the oil is at the appropriate temperature, add the egg for about 10 seconds.  It should be browned and crunchy on the outside and the yolk should be runny when opened.

Calentar aceite en una sartén o freidora a temperatura elevada (180°C).  Rebozar el huevo en el rebozado de panko y cuando este el aceite bien caliente introducimos el huevo unos 10 segundos.  Quedara dorado y crujiente por fuera, y debe quedar liquido en el interior.

Plating:

Put the potato confit on the bottom of the plate.  Add the boletus mushrooms and on top, put the egg, and finally the crunchy strips of bacon.

Poner la patata confitado en la base del plato.  A continuación los boletus.  Encima de esto, el huevo, y por últimos las laminas de beicon crujiente.

 

 

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